Goede doelen

De Voedselbank

De hulp van de Voedselbank Dordrecht is bedoeld om mensen/gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen en is in principe tijdgebonden. Dat doen we door mensen/gezinnen, op verzoek van professionele hulpverleners, tijdelijk een wekelijks voedselpakket te verstrekken. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en zelfs dat het milieu minder wordt belast. Voedselbank Dordrecht is aangesloten bij de Vereniging Voedselbanken Nederland, de overkoepelende landelijke organisatie van Voedselbanken. Voedselbank Dordrecht werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers en is afhankelijk van giften van derden (in geld, natura en in goederen)  om de doelstellingen te realiseren.

 

High Five Foundation

Stichting High Five Foundation is er voor kinderen van 4 t/m 18 jaar in Dordrecht van wie de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank. Je schoen zetten, cadeautjes onder de boom of een dagje uit is voor de meeste kinderen heel gewoon. Voor de doelgroep van de High Five Foundation helaas niet. Dagelijks overheerst het financiële aspect waardoor er geen ruimte is voor een dagje pretpark of het krijgen van een cadeautje. Daarom organiseert de High Five Foundation vijf grote projecten per jaar zodat ook deze kinderen even onbezorgd kunnen genieten.

 

Zorgboerderij De Veldlinden

De zorgboerderij is in oktober 2007 gestart en bevindt zich in de Dordtse Biesbosch. Dagbesteding wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
De hulpboeren gaan mee naar tuincentra en groothandel, verzorgen de boerderijdieren, maken de dierverblijven schoon, kweken groenten en planten op in de kas, wieden het onkruid en oogsten de groenten in de moestuin. Recent is een wilgenveld aangelegd om in de toekomst manden te gaan vlechten. De jaarlijkse open dag vindt in oktober plaats en activiteiten/rondleiding voor scholen en kinderdagverblijven is mogelijk na afspraak. Een lesbrief voor peuters met de elementen ‘zelf groente zaaien’, ‘dierenwelzijn’ en ‘akkerbouw’ is ontwikkeld.
De zorgboerderij werkt samen met Syndion. Vrijwilligers helpen mee met  extra activiteiten.

 

 

Stichting Lions Host Helpt

Het doel van Lions Host Helpt is het verstrekken van financiële hulp aan individuen, niet zijn de instanties, ter bestrijding van armoede. Stichtingen in Dordrecht, die zich bezig houden met de bestrijding van individuele armoede, worden door de Stichting Lions Host Helpt ondersteunt. Op dit moment zijn dat twee stichtingen, Wielwijk en Crabbehof.