Goede doelen

KLIK HIER VOOR DE FILM VAN DE GOEDE DOELEN VAN 2019

 

 

Inloophuis Helianthus

Helianthus staat voor het bieden van een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten uit Dordrecht en omgeving. Door mensen met elkaar in contact te brengen, een luisterend oor te bieden, mensen te bemoedigen en te helpen ontspannen, en daardoor iets toe te voegen aan hun leven. Helianthus wil….

  • een ontmoetingsplaats bieden die laagdrempelig is en toegankelijk is voor alle mensen met kanker of die kanker gehad hebben, en hun naasten,
  • hen een huiselijke plek aanbieden,
  • samenwerken met andere instellingen in de keten van zorg en nazorg van mensen met kanker,
  • beoordeeld worden als een zeer gastvrij huis voor onze bezoekers,
  • een centrum zijn waar vrijwilligers gemotiveerd en met plezier bezoekers ontvangen,
  • het dagelijkse leven van de gasten weer een nieuwe dimensie geven

 

 

De Voedselbank

Circa 1 miljoen mensen in Nederland  leeft onder de armoedegrens. Alleen al in Dordrecht levert de Voedselbank aan zo’n kleine 350 huishoudens (800 personen) wekelijks voedselpakketten. Het voedsel is afkomstig van grote leveranciers via het landelijk verdeelpunt in Rotterdam, maar ook van een groot aantal lokale leveranciers en ondernemers. Wij zijn heel blij opnieuw als goed doel voor het Lions Kerstgala te mogen optreden. 
Concreet wordt het geld van het Kerstgala in 2022 besteed aan vervanging van onze verouderde heftruck Verder zijn wij druk bezig met het opbouw van een bestemmingsreserve voor het kunnen doen van noodaankopen. Dit jaar hebben we deze reserve reeds aan moeten spreken toen in de afgelopen wintermaanden een tekort was aan groente en fruit en de voedselpakketten daarmee wel heel karig werden. De ondersteuning van het Lionskerstgala zal met name gebruikt worden voor deze twee zaken en is zoals altijd dan ook een geweldige start van het nieuwe jaar!

 

 

Stichting Lions Host Helpt

Het doel van Lions Host Helpt is het verstrekken van financiële hulp aan individuen, niet zijnde instanties, ter bestrijding van armoede. Stichtingen in Dordrecht, die zich bezig houden met de bestrijding van individuele armoede, worden door de Stichting Lions Host Helpt ondersteund. Op dit moment zijn dat twee stichtingen, Wielwijk en Crabbehof.